2012.08.27.
20:36

Írta: TMB

Vágtatok, vágtatok, de még milyen pofát vágtatok...

Idén is megrendezésre kerül a méltán híres és közkedvelt Nemzeti Vágta, méghozzá szeptember 14-16. között.

Az esemény az elmúlt évek alatt a magyar nemzetet összekovácsoló, hagyományőrző rendezvénnyé nőtte ki magát. Az idei Nemzeti Vágta különlegessége lesz, hogy 5 éves születésnapját ünnepelheti a rendezvény, a versenyzők és a Hősök terére kilátogatók. 

A Nemzeti Vágta, célkitűzéseit, üzenetét tekintve nem csupán lovas verseny, hanem hagyományőrző, történelmi bemutató, a magyarság önmagába vetett hitének, erejének, összetartozásának, eleven múltjának képviselője. - olvashatjuk Lázár Vilmos, a Nemzeti Vágta elnökének szavait a rendezvény honlapján.

A Nemzeti Vágta programjai 15-én és 16-án kerülnek megrendezésre. A szombati napon a Polgármesterek reggeliével indul a program, majd a Kishuszár Vágta és a Nemzeti Vágta előfutamaira kerül sor. Ezen felül a Fogatvágta két előfutamára is sor kerül, és természetesen díjugratás is részese lesz a programnak. 
Vasárnap a középfutamokkal indul a nap, majd a Fogatvágta sztárfutama következik. A Nemzeti Vágta döntője előtt is számos bemutatóval várják az érdeklődőket. 

National_Gallop_Press_photos_2012_09.jpg

Miért is érdemes kilátogatni erre az eseményre? Kinek érdemes megtekinteni a lovas futamokat és bemutatókat? Valóban, elsősorban a lovas sportok megszállottjai várják izgatottan ezt a szeptember közepét. Ám ne feledkezzünk meg, hogy mekkora összetartó ereje lehet ennek az eseménynek. Egy olyan hazai sporteseményen vehetünk részt, amely magyar hagyományaink előtt tiszteleg, és amely esemény mentes a politikai, vallási és etnikai hovatartozástól. Itt nem számít, ki melyik párt szimpatizánsa, ki milyen vallást gyakorol, esetleg melyik kisebbséghez tartozik. Lássuk meg a Nemzeti Vágtában azt az erőt, amely a hétköznapokban eltérő véleményt, nézetet képviselő magyar embereket összehozza 2 napra, hogy közösen tisztelegjünk hagyományaink előtt. Ezért érdemes elmenni a Hősök terére és együtt szurkolni a lovas versenyzőknek! 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sprytv.blog.hu/api/trackback/id/tr524735891

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása