2012.08.15.
16:19

Írta: TMB

Sörre bor mindenkor?

Nos, igen, bor jöhet mindenkor! És jön is, legalábbis szeptemberben a Budai Várba látogató borkedvelők igazi oázisba csöppenhetnek. 

Míg a nyarat egy könnyed sörözéssel zárhatják a Budára kívánkozók, addig a - még remélhetőleg kellemes idejű - szeptembert egy könnyed borkóstolással kezdhetik a borkedvelők - amennyiben ellátogatnak a mostanában fesztiválokban igen bőkezű Budavárba. 

A 21. Budavári Borfesztivál idén szeptember 12-16. között kerül megrendezésre. A látogatókat 15 ország 220 borászata várja közel 5000 féle borkínálattal. Egy biztos, szomjasan és szárazon nem marad egyetlen látogató sem, már ha megtalálja a számára kedvező nemes italt az előbb említett 5000 féle bor közül. 

Természetesen a szervezők nem csupán széles borkínálattal fognak kedveskedni a vendégeknek, hiszen rendkívül színes programok, színpadi előadások és gasztronómiai élmények is várják az érdeklődőket. Fellép, többek közt, a Csík Zenekar, a Kerekes Band és a European Jazz Orchestra is. 
A gasztronómiai élményekre vágyókat pedig széleskörű magyar specialitások várják a tucatnyi gasztro kiállítók standjánál. 

Idén is megtiszteli a fesztivált egy vendégország, mégpedig déli szomszédunk, Horvátország. Az adriai ország - mint az közismert - meglepő természeti kincsekkel rendelkezik, és ez alól a szőlőföldek sem kivételek. Ennek köszönhetően igen nemes borok kerülnek ki horvát borászok pincéjéből, amelyből a vendégország standjánál kóstolót is kaphatunk. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sprytv.blog.hu/api/trackback/id/tr544713968

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása