2012.07.22.
15:13

Írta: TMB

Augusztus végén sörben úszik a Budai Vár

Figyelem! Következő cikkünket leginkább 18 éven felüli olvasóinknak szánjuk! :) 

Augusztus végén igen mozgalmas időszakát éli a Budai Vár, hiszen, mint azt előző cikkünkben említettük, 23 és 25-e között a UNIQUE Fesztivál helyszínét adja majd fővárosunk ékessége. Nem sokkal a zenei fesztivál után azonban a sör kerül főszerepbe a királyi palota területén, hiszen augusztus 29 és szeptember 2-a között rendezik meg a Budavári Sörfesztivált. 

Az idén második alkalommal megrendezésre kerülő nagyszabású esemény az idei évben még nagyobb területen helyezkedik majd el, hiszen az eddig bevált Hunyadi udvar és Oroszlános udvar mellett a Savoyai terasz is várja majd a folyékony kenyér iránt rajongókat. 

Mint ahogy a fesztivál neve is mondja, a nyárbúcsúztató esemény főszereplője a sör lesz, épp ezért a nagy hazai sörgyárak közül a Dreher Sörgyárak és a Heineken Hungária is jelezte részvételét. Mellettük természetesen több tucat hazai kisüzemi sörfőzde is elhozza különlegességeit a fesztiválra, ezzel elősegítve, hogy a sör iránt rajongók minél több és minél jobb hazai termékekkel ismerkedhessenek meg. Szinte az összes, az országban forgalomban lévő importsör is ízlelhető lesz, így a sör ünnepén közel 200 fajta hazai és nemzetközi, ismert és kevésbé ismert sör és sörkülönlegesség lesz kóstolható. - olvasható a fesztivál honlapján.

Bár leginkább a sör fogja a látogatók figyelmét felkelteni, ám a szervezők igyekeznek színesíteni a műsort, ennek köszönhetően több zenei előadó és humorista is szórakoztatja a sörfogyasztó közönséget. A sörfesztivál nagyköveti tisztségét idén Aranyosi Péter humorista tölti be. Az 5 napos fesztivál alatt közel 120 előadó került a színpad közelébe, köztük olyan nevek, mint a Tátrai Band, Ganxta Zolee és a Kartel, Keresztes Ildikó, Nagy Feró és a Joe Cocker Cover Band. A nagy tehetségű zenészek mellett a Dumaszínház kiváló humoristái is megjelennek majd, hogy nevetésre bírják a sör mámorában úszó látogatókat. Aranyosi Péter sörfesztiváli nagykövet mellett Kiss Ádám, Mogács Dániel, Kormos Anett, és Hadházi László is mikrofont ragad majd a kezébe, hogy humorukkal lenyűgözzék a közönséget. 

A zenei és humoros események mellett természetesen a sörgyárak és sörfőzdék is készülnek az eseményre, nem csupán kiváló termékekkel, de bemutatókkal, kiállításokkal is. Az Arany Ászoknak köszönhetően a vendégek betekintést nyerhetnek a már 3 részt megélt magyar sikerfilm, az Üvegtigris jellegzetes lakókocsijába is, és ki tudja, talán egy-két sörkedvelő filmsztár is felbukkan majd a lakókocsi közelében.

A Dreher Sörgyárak és a Heineken Hungária közös eseményen mutatja majd be a közönségnek a sörkészítés tudományát. Az alapanyagok komplex kiválasztásától kezdve a főzés folyamatáig végigkísérhetjük majd, hogyan is készül kedvenc hűsítő italunk.

Természetes alkoholos ital kerül főszerepbe ezen a fesztiválon, így a sörfőzdék és sörgyárak kizárólag 18 éven felüli látogatókkal ismertetik meg remek termékeiket, de a 18 éven aluli vendégeiket üdítővel várják. 

Az érdeklődő olvasóinkat a http://www.budavarisorfesztival.hu címen, vagy a fesztivál Facebook oldalán várják további információkkal.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sprytv.blog.hu/api/trackback/id/tr384671071

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása